Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 10.a osztályának kirándulása Erdélybe (március 12-15.)
„Most egy a lélek, egy a szív és a kar” - Petőfi Sándor szavai híven tükrözik érzéseinket a nemzeti ünnepünkhöz kötődő erdélyi kirándulásunk során.
A Rákóczi Szövetség Diákutazási Programjára benyújtott sikeres pályázatunk megvalósításaként március 12-15-ig látogathattunk Erdélybe. Helyi szervezetünk 31 diákja és két kísérőtanára először Nagyváradon a magyar történelmi emlékeket kereste fel, különös tekintettel az 1848/49-es szabadságharchoz kötődő helyekre. Megtekintettük a Szent László királyunk hermáját őrző templomot, fotózkodtuk a várban, amely a szabadságharc fontos állomása volt és a főtér gyönyörűen felújított, a dualizmus korát idéző épületei között sétáltunk. A Királyágón rövid fotószünet után folytattuk utunkat, hogy estére Marosvásárhelyre érjünk, ahol már testvériskolánk, a Szász Adalbert Sportlíceum vezetősége és tanárai vártak bennünket. Testvériskolánk tanáraival és diákjaival tartalmas két napot töltöttünk. Vidám beszélgetésekkel és hangos sportversenyen találtunk újra egymásra, hiszen a Covid járványos időszaka óta nem volt módunk a személyes találkozásra. A nemzeti ünnepünkről egy felemelő és rendkívül megható szavalóversenyen emlékeztünk meg a várban, amely autentikus és méltó környezetet biztosított az alkalomhoz.
Hazafelé úton Kolozsváron tartott városnézésen ismerkedtünk a Házsongárdi temető síremlékeivel, Mátyás szülőházával és lovas szobrával. Rövid csucsai megállónk után élményekkel gazdagon érkeztünk haza.
Köszönet a Rákóczi Szövetség pályázati támogatásáért.
Szervező: Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia, a helyi szervezet vezetője és Nagyné Sipos Marianna osztályfőnök.

 

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv