Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Hudra Emese és Bakki Zsombor élménybeszámolója:
Izgatottan vártuk 2023. november 14-ét, amikor repülővel és vonattal elindultunk Németország felé. Az úticélunk Vechta volt, Jászberény testvérvárosa, ahol diáktársainkkal és tanárainkkal egy hetet töltöttünk el. A hosszú utazás után a vasútállomáson a vendéglátó családjaink fogadtak minket.
A következő napok délelőttjei a testvériskolánkban, a Kolleg St. Thomas gimnáziumban teltek. Megfigyeltük a német tanítási órák menetét, részt vettünk több órán. Az iskolai rendszerük kiváló, a tanárok elkötelezettek és a tananyag változatos. A diákok barátságosak és segítőkészek. Az oktatás módszerei modernek és interaktívak, ami segítette a tanulási folyamatot.
Délutánonként felfedeztük a várost. Idegenvezetés, múzeumlátogatás várt ránk. Vechta lenyűgöző város, ahol a hagyományok nagyon fontosak. A város atmoszférája barátságos, a történelmi épületek érdekes történeteit a városnézésen ismertünk meg.
A német családok vendégszeretete és a helyi élet megismerése felejthetetlen élményt nyújtott. Egyik nap Brémába utaztunk, ahol a Dóm, a Brémai muzsikusok-szobor, a harangjáték és a városháza tartalmas élményeket kínáltak. Az idegenvezetés során bővültek német nyelvi ismereteink is.
A hétvégén a fogadó családok terveztek nekünk programokat. Hamburg városa szintén magával ragadott minket, a hatalmas kikötő és a városközpont lenyűgözött bennünket.
A fogadó családokkal folytatott esti beszélgetések során szorosabb kötelékeket építettünk ki. A családok kedvessége, vendégszeretete, figyelmessége és a meleg fogadtatás emlékezetes marad mindenki számára. Az általuk készített finom sütemények, az együtt töltött idő és az elmondott történetek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a szívünkbe zárjuk őket. Az utazás végén, mikor elbúcsúztunk, éreztük, hogy nemcsak egy országgal, egy várossal, hanem egy családdal is szeretetteljes kapcsolatot kötöttünk.
A német emberek kedvessége és az ország szépsége magával ragadott minket és tanárainkat. Azóta is fenntartjuk a kapcsolatot a családokkal és vágyunk arra a napra, amikor újra találkozhatunk.
Utazó diákok: Antal Réka, Hudra Anna, Hudra Emese, Bakki Zsombor, Kis Vince, Juhász Bálint
Kísérő tanárok: Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia, Szerencsés Melinda, Novákné Berényi Katalin

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv