Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Rákóczi Szövetség Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium helyi szervezete (gimnáziumunk teljes diáksága és tanáraik) november 27-én tartotta az 1956-os eseményeket megidéző programját a Déryné Rendezvényházban. A program finanszírozását a Szövetség belső pályázata biztosította.
A rendkívül érdekes és interaktív nap kezdetén a diákok számára Cseh Dániel történelem-magyar szakos tanár, helytörténetkutató, intézményünk volt diákja ismertette a forradalom és szabadságharc országos eseményeit. Az előzetes és az előadás során megszerzett ismereteket a tanulók az előadást követő izgalmas vetélkedő során kamatoztathatták, illetve szurkolhattak osztálytársaiknak. A nap a Jász Múzeumban, majd egy városi körsétával folytatódott, melynek során a helyi, jászsági illetve jászberényi eseményekkel ismerkedhettek a gyerekek a múzeum történészének segítségével. A város ’56-os emlékhelyein a csapatok élőképet, fotót készítettek. A program teljes időtartamában a miskolci MASZK improvizációs társaság drámafoglalkozással segítette tanulóink elmélyedését az eseményekben.
A program nagyon hasznos és fontos gimnáziumunk életében, hiszen egy olyan témát hozott közelebb tanulóink számára, amelyet az idő távlatában nagyon nehéz megérteni, átérezni. Mégis nagyon fontos, hogy értsék, tudják és ismerjék azt, hogy a forradalmi események során a hétköznapi emberek hogyan váltak hőssé, milyen nagy dolog az a szabadság, ami számunkra természetes és hogyan éljünk ma, hogy ehhez a ránk hagyott örökséghez méltóak legyünk.
Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, hogy levetővé tették a programot számunkra.
Szervező: Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv