Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Petőfi naplójából: "Üdvözlégy születésed napján, magyar szabadság! Először is én üdvezellek, ki imádkoztam és küzdöttem éretted, üdvezellek oly magas örömmel, amilyen mély volt a fájdalmam, midőn nélkülöztünk tégedet! Oh szabadságunk, édes kedves újszülött, légy hosszú életű e földön, élj addig, míg csak él egy magyar; ha nemzetünk utolsó fia meghal, borulj rá szemfedő gyanánt… S ha előbb jön rád a halál, rántsd magaddal sírodba az egész nemzetet, mert tovább élnie nélküled gyalázat lesz, veled halnia pedig dicsőség!"


Nagyszabású, megrendítő és méltóságteljes műsorral emlékeztünk meg az 1848. március 15-i forradalomra, valamint Petőfi születésének 200. évfordulójára. Megelevenedtek az Ifjúsági ház színpadán az aznapi történelmi események, felcsendült a Nemzeti dal, elénk állt maga Petőfi, s harcra buzdította a résztvevőket. A kor hangulatát megidéző táncokkal, a forradalmi hevületet megörökítő zenével és dalokkal egészültek ki a versidézetek.
A Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia által összeállított műsorban általános iskolás és gimnazista tanulók vettek részt.
A dekorációt Doboss Eszter készítette.
Köszönet a műsorban résztvevő diákoknak, valamint a segítő pedagógusoknak: Madarász Krisztina, Polgár-Muhari Éva és Stelkovicsné Kreuter Anikó.
https://www.youtube.com/watch?v=a2H1acHfr6o

Fényképek: http://piwigo.gyakorlo-jaszbereny.edu.hu/index.php?/category/187

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv