Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

2024. március 18-22.

Idén 14. alkalommal került megrendezésre a HAPPY-hét az NNGYK (Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ) szervezésében. A program évek óta népszerűségnek örvend, a fiatalok körében népszerűsíti az ivóvízfogyasztást, hangsúlyozva annak fontosságát.
A programba való bekapcsolódás az iskolánk részéről már hagyományosnak mondható. Különféle programelemekkel színesítették a tanórákat az osztályfőnökök és szaktanárok. Pénteken órák kezdetét és végét vízcsobogás jelezte.
A gyerekek vízbár kialakításával ízesített ivóvízzel oltották szomjukat az órák közti szünetekben, különböző kreatív alkotásokat készítettek technika órán, rajz órán és a délutánok folyamán. Vízizsaruként gondoskodtak az osztálytársaik elegendő ivóvízfogyasztásáról a napok folyamán. A hét zárásaként a gyerekek és pedagógusok kék színű felső ruházatot öltve, a HAPPY-hét mondanivalóját kihangsúlyozandó, a plakátokkal díszített folyosókon büszkén álltak az általuk készített munkáik elé egy-egy kép erejéig.
Ezen kívül, mivel a hét utolsó napja egyben a Víz világnapja is volt, a tanulók alsó tagozaton vízcsepp mandalákat készítettek. Felső tagozaton és a gimnáziumban pedig a Víz világnapjához csatolt jelmondat: Víz a békéért! órákon való értelmezése volt a központban, ezzel kapcsolatos beszélgetések indításával fordítottak figyelmet a víz fontosságára.
A HAPPY-hét programhoz pályázatok is kapcsolódtak. Az NNGYK által kiírt pályázatokra intézményünk is regisztrál, idén ezt három kiválasztott alkotással tehetjük meg, melyek Pólóterv illetve Képeslap készítés kategóriákban valósultak meg. Ezek eredményhirdetése országosan április elején várható.
Ezúttal is köszönjük a tanulók és természetesen a pedagógusok lelkes bekapcsolódását a programokba, pályázatokba.

Szervezők: Bathóné Szaniszló Rita és Mészárosné Suba Judit


További képek a fotóalbumban:

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv