Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Örökös ökoiskolaként a korábbi évek hagyományainak megfelelően emlékeztünk meg október 4-én az állatok világnapja zöld jeles napról. Valamennyi programmal tanulóink természet- és állatszeretetének formálása és a felelős állattartás kialakítása a célunk.
A témanap a 6.a osztály iskolarádiós műsorával indult, mely megteremtette a hangulatot a nap további eseményeihez.
Az alsó tagozatos osztályok a délelőtti órákban az évfolyamokhoz rendelt állattal kapcsolatos feladatokat oldottak meg.
Az 1. évfolyam: MACSKA, 2. évfolyam: KUTYA, 3. évfolyam: GÓLYA, 4. évfolyam: LÓ.
Délután az adott állattal kapcsolatos kreatív vagy ismeretterjesztő foglalkozással, játékos vetélkedővel, kézműveskedéssel készültek a délutános tanítók.
A felső tagozatos és gimnazista tanulók a délelőttöt osztályfőnökük és pótosztályfőnökük kíséretében iskolán kívüli helyszíneken töltötték.
Az 5. évfolyam a Kutyákkal az Életért Alapítványnál tett látogatást. A tanulók nem mentek üres kézzel élelmet, konzervet, tápot vittek ajándékba a kutyáknak, támogatva ezzel az alapítvány munkáját.
A 6. évfolyamos tanulók a jászboldogházi a Jász Látogatóközpontban interaktív játékos elemekkel gazdagították ismereteiket, a tanösvényen a környék élőhelyeinek jellemzőiről szereztek ismereteket.
A 7. évfolyam úticélja a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark volt. ahol a tanulók megtekintették a park őshonos és nem őshonos állatait (pl. lovak, lámák, baromfik).
A 8. évfolyamos tanulók a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba látogattak el. A gyerekek megismerkedtek a múzeum kiállításaival, az interaktív játékokkal ellenőrizték tudásukat, a kastély kertjében végigjárták a labirintust, felmásztak a kilátókba, és a  lézerlövészetet is kipróbálták.
A gimnazisták az Ilona-vízeséshez túráztak. Magyarország legmagasabb természetes vízeséséhez, a 10 méter magas Ilona-völgyi vízeséshez vezető úton a Mátra növény-és állatvilágát figyelhették meg a gimisek, miközben próbára tették kitartásukat is.
A jeles naphoz izgalmas ásvány-és hüllőkiállítás is kapcsolódott, melyen rövid ismertetőt is hallhattak diákjaink a hüllők életmódjáról.
Élményekben és ismeretekben gazdag nappal emlékeztünk ismét az állatok világnapjára.
A programokat  Farkas Bernadett, Telek Zsuzsanna, Bertalan Ágnes, Jakkel Imre, Nagy Ádám, Tóth Ildikó és Nagyné Sipos Marianna pedagógusok szervezték.

Mészárosné Suba Judit ÖKO-csoport koordinátora

További fotók:

 

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv