Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

2023. április 4.
Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy az Európai Parlament Nagykövet Iskolájaként minden évben Európa-napot tartunk. Idén nagyszabású rendezvénnyel készültünk a Déryné Rendezvényházban. A jelen háborús külpolitikai helyzetre tekintettel programunkkal szerettük volna felhívni a figyelmet az Európai Unióhoz tartozás fontosságára, az Unió hazánkba érkező támogatási rendszerére és arra, hogy milyen lehetőségeket biztosít a nemzetközi összefogás a fiatalok számára.
Pomázi Imréné intézményvezető köszöntője és a rövid tanulói műsor után előadások hangzottak el. Meghívásunkat elfogadta Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Előadásunkban az Európai Unió ifjúságpolitikájáról és az országunkba érkező, fiatalokat érintő Európai Unió-s fejlesztésekről, valamint a fiatalok uniós lehetőségeiről tájékoztatták intézményünk diákságát és a jászsági középiskolák megjelent tanárait, diákjait.
Puskás Aurél, a Nagykövetiskola program szakmai koordinátora és Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia senior nagykövet a program működését, lehetőségeit mutatta be országos és helyi szinten.
Az Európai Önkéntes közösséget a together.eu fiataljai kerekasztal beszélgetés formájában mutatták be a nap színfoltjaként angol nyelven.
A témanap során a jászági középiskolák diákjai játékos vetélkedő formájában adhattak számot Európatudatos állampolgárságukról és az uniós ismereteikről. A zsűri elnöke Puskás Aurél volt, a zsűri tagjai László Cecília, a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei Europe Direct iroda vezetője és Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgató- helyettese.
A rendezvényünk a Rákóczi Szövetség és a Jászberényi Tankerületi Központ anyagi támogatásával valósult meg.


 

 

Talentum alapítvány

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv