Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Iskolánk a 2024/2025-ös tanévben pályázat útján elnyerte a Boldog Iskola címet. Ennek előzményeként az előző 3 évben részt vettünk az Erősségközpontú Oktatási Programban. Ez a program ettől a tanévtől szerves részévé vált a Boldogságóra Integrált Programnak, melynek elemei a következők:
1. Boldogságóra Alapprogram
2. Boldogságóra Erősség Program (korábban EKOP)
3. Boldogságóra Önbizalom Program
4. Boldogságóra Mindfulness Program

A  programról részletesen olvashatnak a Boldogságóra honlapján, illetve egy bemutató prezentációt is megtekinthetnek.
https://boldogsagora.hu/
https://boldogsagora.hu/ae-content/uploads/2024/08/Boldogsagora-Integralt-Program-Tajekoztato-202425.pdf

Pár mondat erejéig bemutatnám a programot, ízelítőként.

A Boldogságóra Integrált Program a pozitív pszichológia legújabb kutatási eredményeit dolgozza fel korosztály specifikusan azzal a céllal, hogy elősegítse a gyerekek és fiatalok mentális egészségének és jóllétének fejlesztését, támogatva őket abban, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessenek, ugyanakkor egészséges megküzdési stratégiákkal reagálhassanak az élet elkerülhetetlen kihívásaira.

Boldogságóra Alapprogram (2014-től): Boldogságfokozó stratégiák, technikák és gyakorlatok játékos formában Sonja Lyubomirsky és Barbara Fredrickson kutatási eredményei alapján. A programban a témákhoz tartozó elméleti háttér, mesék, történetek, feladatlapok, csapajátékok, gyerekdalok, Bagdy Emőke relaxációs gyakorlatai találhatóak.

Témái a tanév 10 hónapja során, sorrendben: A hála gyakorlása, Az optimizmus gyakorlása, Társas kapcsolatok ápolása, Boldogító jó cselekedetek, Célok kitűzése és elérés, A megküzdés gyakorlása, Az apró örömök gyakorlása, A megbocsátás gyakorlása, Testmozgás, Fenntartható boldogság.

Boldogságóra Erősség Program (2020-tól): A Martin Seligman és Christopher Peterson kutatásain alapuló karaktererősségek rendszere 24 személyes erősséget azonosít, amelyeket megtanulhatunk felfedezni magunkban és másokban. A programban az erősségfókuszú gondolkodással ismerkedhetnek meg a gyerekek és diákok, és a játékos feladatokon keresztül megtanulhatják hogyan hozzák ki magukból a legjobbat.
A program során az alábbi erősségek megismerésére és fejlesztésére koncentrálunk különböző játékok, gyakorlatok, foglalkozástervek egyéni és csoportos projektmunkák és feladatok segítségével.

Iskolánkban ebben a tanévben a következő osztályokban tartanak a pedagógusok Boldogságórákat:
1.a Péter Beáta – Boldogságóra Erősség Program
1.b Nagy-Kovács Klára – Boldogságóra Alapprogram
1.c Földiné Barna Andrea – Boldogságóra Erősség Program
3.b Bathóné Szaniszló Rita – Boldogságóra Erősség Program
4.c Tősér Mária – Boldogságóra Alapprogram

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Széchenyi terv